Paunić: Sve veći broj studenata ima virus korona, nevakcinisani teže bolesni 1Foto: Tamara Marinković

Epidemiološkinja sa Studentske poliklinike Mila Paunić izjavila je danas da je protekla nedelja obeležena mnogo većim brojem studenata koji su došli da se testiraju jer sumnjaju da imaju korona virus, a da je broj pozitivnih za dva i po dana dostigao ukupan broj onih koji su bili pozitivni u celom julu.

Ona je za TV N1 rekla i da se potvrdilo da su kod nevakcinisanih mnogo teže kliničke slike nego kod vakcinisanih studenata.

Prema rečima Paunićeve, među obolelima u julu i avgustu četvrtina je bila vakcinisana, ali su imali blaže kliničke slike.

„Još ima vremena da se pre početka studentske školske godine vakcinišu svi koji su se razmišljali… Nema razmišljanja više, jer svako razmišljanje je momenat kada će se neko zaraziti i to verovatno sa teškom kliničkom slikom“, rekla je Mila Paunić.

Ona je rekla da se u Studentskoj poliklinici vakcinisalo 12.500 ljudi, ali da je broj sigurno veći jer su se studenti vakcinisali i u mestima iz kojih su.

Paunićeva ističe i da je počeo da se javlja veći broj studeneta za vakcinaciju posle informacija da su u mlađoj populaciji zabeleženi i smrtni slučajevi.

Ona je rekla da se studenti javljaju i kažu da su se uplašili jer su čuli da su se teško razbolele njihove komšije ili cimeri.

„Nadam se da kreće novi talas zaintersovanosti za vakcine. Mesec septmbar treba iskorisiti da se što veći broj vakciniše, jer će nas vakcina zaštititi od teških formi, od umiranja“, naglasila je Mila Paunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari