„Pčelica“ iz Sremske Mitrovice proširila smeštajne kapacitete 1Foto: mitrovica.info

Mitrovačka predškolska ustanova „Pčelica“ proširila je svoje smeštajne kapacitete zbog sve većeg broja prijavljene dece za upis u vrtić.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, iako se vaspitno obrazovni rad odvija u devet objekata, kao i u 23 namenski opremljena prostora, ni to više nije dovoljno, te su četiri učionice u staroj zgradi Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici rekonstruisane, renovirane i pretvorene u sobe za mališane.

Povećani kapaciteti PU najviše znače roditeljima, koji će moći da upišu decu u vrtiće, jer će se, na ovaj način, smanjiti lista čekanja.

U školskoj 2022/2023. godini vaspitno-obrazovni rad će se odvijati u devet objekata, od toga sedam objekata u gradu i dva objekta u prigradskim naseljima Laćarak i Mačvanska Mitrovica, kao i u 23 namenski opremljenih prostora u gradskim i seoskim sredinama u okviru škola, prostorija mesnih zajednica ili namenski građenih objekata za decu predškolskog uzrasta.

S obzirom na to da smeštajni kapaciteti vrtića nisu dovoljni, realizacija pripremnog predškolskog programa u grupama poludnevnog boravka je omogućena u prostorijama osnovnih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Radove na rekonstrukciji učionica u OŠ „Jovan Popović“ finansirao je Grad, a opremanje je izvršeno zahvaljujući Ministarstvu prosvete i Fondaciji Novak Đoković.

Radovi su završeni, te će mališani sa svojim vaspitačicama od septembra moći da pređu u nove prostorije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari