Pendarovski sa Zelenskim: Skoplje podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO 1Tirana, 28.02.2024. - Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski u okviru ucesca na Samitu Ukrajina - Jugoistocna Evropa, danas je u Tirani sastao se sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. (BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije)

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski danas je u Tirani razgovarao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i potvrdio da njegova zemlja podržava zahtev Ukrajine za članstvo u NATO.

Kako je saopštio Kabinet predsednika Severne Makedonije, Pendarovski iZelenski su razgovarali o najnovijim dešavanjima u Ukrajini i mogućnostima za „produbljivanje saradnje u pravcu podrške ukrajinskom narodu i obnavljanja teritorijalnog integriteta Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama“.

Pendrovski se za Zelenskim sreo u okviru učešća na Samtu „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“ i potvrdio stav da Severna Makedonija od samog početka najoštrije osuđuje agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, koja predstavlja kršenje Povelje UN i principa OEBS-a.

Pozdravio je odluku Evropskog saveta da otvori pregovore za članstvo Ukrajine u EU i istakao da Severna Makedonija, kao država članica NATO, ostaje privržena politici otvorenih vrata i podržava zahtev Ukrajine za članstvo u Alijansi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na sastanku sa Pendarovskim, kako piše u saopštenju, izrazio zahvalnost za čvrst stav i ukupnu podršku koju Ukrajina dobija od Severne Makedonije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari