"Peskaru" progutala voda 1Foto / Jovan Njegović Drndak JEZERO PESKARA

Deo najpopularnijeg kupališta Peskara u Zrenjaninu urušio se, ali srećom u tom akcidentu nije bilo povređenih, iako je veliki deo plaže potonuo u vodu.

Na kopnu se odvoji poveliki deo zemljišta, pre dva dana usred kupališne sezone, naočigled brojnih posetilaca. U Turističkoj organizaciji grada ne izjašnjavaju se o događaju, samo kažu da su brzom reakcijom dežurne službe građani bezbedno udaljeni, a prostor ograđen.

Nakon urušavanja dela peščane obale čekala se inspekcija, koja treba da utvrdi uzroke i predloži mere sanacije. U delegaciji su bili predstavnici JP „Gradska stambena agencija“ u čijoj se nadležnosti Peskara nalazi, i preduzeća „Voda Vojvodine“. Ostatak uređene plaže, na jezeru nastalom iskopavanjem peska, građani su nastavili da koriste.

Za to vreme kupališna sezona na reci Tisi je na „čekanju“, s obzirom da se sa izgradnjom nove talpe kasnilo ovog leta. Nekada Zrenjanincima omiljeno izletište kod Žabaljskom mosta oprema se užurbano novom talpom. Projekat se finansira sredstvima Ministarstva turizma u vrednosti od pet miliona dinara, dok je lokalna samouprava iz budžeta obezbedila milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari