Peticija za otvaranje psihološkog savetovališta u Novom Sadu 1foto: Pixabay/geralt

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici „MentalHub“ pokrenuo je peticiju za otvaranje psihološkog savetovališta u Novom Sadu.

Peticija je je upućena gradonačeniku Novog Sada Milošu Vučeviću, Gradskoj upravi za zdravstvo i Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

Kako se kaže u tekstu koji prati poziv na peticiju, podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da u proseku svaka četvrta osoba treba neku vrstu psihološke pomoći, a tek svaka dvadeseta je zaista i dobije.

„Potpisivanjem ove inicijative pomažete svojim sugrađanima koji imaju određene psihološke probleme i potrebe da brže i lakše dođu do potrebne pomoći. Otvaranjem gradskog psihološkog savetovališta u kojem bi građani Novog Sada mogli kontinuirano i besplatno dobijati psihološku podršku rasteretile bi se i liste čekanja u psihijatrijskim institucijama, centrima za mentalno zdravlje i centrima socijalne zaštite, kao i umanjila mogućnost relapsa ili rehospitalizacije“, kažu dalje iz MentalHub-a.

Potpise podrške koristiće, kako dodaju, u razgovorima sa donosiocima odluka i pri zagovaranju za otvaranje psihološkog savetovališta.

Peticija se može potpisati ovde.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari