Petković otvorio novi pogon fabrike u Zubinom Potoku, posao za još 24 žene 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas novi pogon fabrike tekstila „Jumkos“ naselju Brnjak u Zubinom Potoku i objasnio da će posao u toj fabrici dobiti još 24 žene iz te opštine.

Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, istakao je da je ta kancelarija investirala 69 miliona dinara u otvaranje i pokretanje pogona, dok je za kompletnu fabriku Srbija uložila 110 miliona dinara, saopšteno je iz te vladine kancelarije.

„Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica“, kazao je on.

Petković je istakao da Vlada Srbije i kancelarija ulaganjima u nova radna mesta „pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva“.

On je naveo da u Zubinom Potoku postoji i fabrika „Simpo“ u kojoj radi 78 ljudi i da je vlada u nju ivestirala 150 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari