Petkoviću zabranjen odlazak na slavu manastira Visoki Dečani 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjeno je da prisustvuje slavi manastira Visoki Dečani od strane prištinskih institucija, saopštila je danas Kancelarija.

Kako se navodi u saopštenju, Petković je tokom dvodnevne posete Kosovu 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica i uruči im prekopotrebnu pomoć.

„Ovo je već četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju posetu direktora Kancelarije pokrajini. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju (premijera Kosova) Aljbina Кurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga?“, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su ocenili da se na taj način „direktno krše svi sporazumi o slobodi kretanja i zvaničnim posetama“ i da će o tome obavestiti sve međunarodne faktore, kao i posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji danas boravi u poseti Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari