Dragoljub Petrović: Objektivni mediji nisu opozicioni 1Foto. V. T.

U Srbiji je loša medijska slika jer s jedne strane postoje prorežimski tabloidi i televizije, a s druge se za opozicione proglašavaju mediji koji objektivno informišu građane, rekao je urednik Danasa Dragoljub Petrović, na večerašnjem „Medijskom prelistavanju sa…“ u EU info kutku u Nišu.

– Mi smo društvo bez sredine u svemu, kako u politici tako i odnosu u medijima. N1 nije opoziciona televizija zato što na objektivan način izveštava o važnim temama i daje prostora i opozicionim liderima. I Danas proglašavaju za glasilo Dragana Đilasa samo zato što dajemo prostor opoziciji – kazao je Petrović.

Petrović je dodao da se političari  kunu u slobodu medija dok su opoziciji, ali kad dođu na vlast smeta im kritika.

– U politici nema tolerancije jer političari ne vole kritiku. To ne znači da Danas i ostali profesionalni mediji ne treba da kritikuju opoziciju. Ipak, meni je ponekad gadno da stanem u istu kolonu sa tabloidima, poput Informera, koji non-stop objavljuju razne neistine o Đilasu – rekao je glavni urednik Danasa.

On je naglasio da redakcija  Danasa ima problem da profesionalno izveštava čitaoce dajući im i sve strane, kako bi samo mogli da donesu sud.

– Predstavnici vlasti uopšte ne žele da odgovaraju na pitanja našeg lista. Retki su oni koji nam daju izjave, poput Dragana Šormaza I Vladimira Đukanovića iz SNS-a. Zato ne možemo da pružimo čitaocima sve strane. Uostalom, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nam nije dao intervju već tri i po godine. Tretira nas kao zle čike – precizirao je Petrović.

Prema njegovim rečima, profesionalni mediji su uvek na udaru vlasti, tako je bilo i devedesetih godina u Beogradu.

– Tad su bile nekolike TV i radio-stanice koje su profesionalno obavljale svoju funkciju i bile na meti režima, ali danas u prestonici vrlo su retki mediji koji časno rade svoj posao – ocenio je Petrović.

Vučića nerviraju Danas i N 1

Dragoljub Petrović je rekao da Danas i N1 godinama nerviraju predsednika Aleksandra Vučića, ali mu ne nanose veliku štetu.

– Mali je broj ljudi u Srbiji koji čitaju Danas i gledaju N1. To što ga kritikujemo mu pravi štetu ali ne veliku jer njegovi glasači ne čitaju i ne gledaju objektivne medije. Vučiću bi veliki problem napravila televizija koju bi gledali njegovi birači u Nišu – konstatovao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari