Svečanom akademijom kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz okolnih opština i drugih zemalja, u Boru je obeležen 3. oktobar, dan kada je pre 71 godinu Bor oslobođen u II svetskom ratu odnosno Dan opštine. Za ovu priliku prezentovan je film kojim je prikazan razvoj opštine Bor u proteklih godinu dana, a potom se gostima obratio predsednik opštine Bor Živorad Petrović. Prema njegovim rečima, moglo se i više i bolje, jer se uvek može i više i bolje.

– Mi u lokalnoj samoupravi smo postavili visoke ciljeve i uvek ćemo takve zadatke sebi postavljati. Što se mene tiče, nikad neću biti zadovoljan onim što je učinjeno i uvek ću težiti da se sve radi bolje – kazao je pored ostalog prvi čovek borske opštine.

Kako je kazao Petrović, lokalna samouprava će i nadalje raditi na uređenju grada i seoskih naselja. U prilog tome naveo je podatak da će za desetak dana biti završen vodovod u Šarbanovcu, što će biti četvrti seoski vodovod koji je uradila koji je ova lokalna samouprava uradila za svog mandata. Novi zlotski put, koji predstavlja žilu kucavicu između ovog sela i Bora biće završen do kraja meseca, kako je to najavio predsednik opštine Bor, a najkasnije do maja iduće godine planira se uređenje svih gradskih i seoskih škola, što podrazumeva zamene krovova, stolarije, termoizolacije i fasade. Svečana akademija povodom dana opštine bila je prilika da se najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola uruče lap top računari, koje je kao nagradu obezbedila lokalna samouprava.

Svečanom akademijom započele su Oktobarske svečanosti u okviru kojih će narednih dana biti priređivani brojni programi, počev od nastupa muzičkog sastava Duo Moderato i koncerta grupe Piloti, preko izložbe Muzeja rudarstva i metalurgije – „Bor u prošlosti“ sa detaljima oslobođenja grada 3. X 1944. godine , ulaskom jedinica 9. brigade 23. divizije. Sve do 30. Oktobra smenjivaće se različiti sadržaji kao što su promocija kreativnog kursa gitare Gitar art festivala iz Beograda, premijere predstava za decu „Bubica“ i „Pošašavela bajka“ Dramskog studija Centra za kuturu Bor, predstave „Pozovi M radi užitka“ beogradskog “Zvezdara teatra”, svečanog koncerta KUD „Bor“, dečije predstave „Dinosaurus u cirkusu“ i godišnjeg koncerta crkveno-gradskog hora „Sveti Đorđe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari