Pijanista: Dokle god je matematike koja će stvarati neprincipijelne koalicije isto je biti čovek ili drvo 1Foto: Nebojsa Babic

Dokle god je matematike koja će stvarati neprincipijelne koalicije, ne vidim da smo na pravom putu i da nam se dobro piše. Kada bi ono drvo pod kesom moglo da progovori, verujem da bi izrazilo isto viđenje kao i ja. Zarobljeni u kesi, isto je biti čovek ili drvo, rekao je Andrej Josifovski „Pijanista“, arhitekta i street art umetnik, u razgovoru za Karakter.rs.

„I te kako sam zainteresovan, jer pitanje izbora je egzistencijalno u svakom smislu. Kad ovo kažem ne mislim na neku materijalnu korist, već prvenstveno na izgradnju jednog zdravog društvenog sistema u kome će se poredak temeljiti na vladavini prava, odnosno na doslednoj primeni zakona, gde će se odluke donositi argumentovano, a ne prostačkim nadglasavanjem; gde će učene glave voditi glavnu reč, a kultura i umetnost biti na ceni“, rekao je on u intervjuu.

Dodao je i da je „naše društvo bolesno“ te da nije potrebno biti stručnjak da bi se to konstatovalo.

„Ko još pod kesom može bilo šta da kaže, a kamoli da je to dobro. Ni drvo pod kesom se nije čulo. Isto je to – biti čovek ili drvo kad si u kesi“, rekao je Josifovski.

Jedan od njegovih performansa bio je “Kašika za gladne”.

„Kašika za gladne bila je zlatna i probušena i ja sam je napravio prema modelu usvojenom skupštinskom većinom. Amandman za nož i viljušku još nije podnet, ali verujem da će se i to desiti i da će diskusija na tu temu imati pravog smisla i doneti dobro rešenje kada se budu prevazišle postojeće tehničke prepreke“, izjavio je Josifovski.

Izvor: Karakter.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari