Opština Pirot je za sredstva Nacionalnog investiciong plana (NIP) za iduću godinu konkurisala sa 12 projekata čija je vrednost preko 335 miliona dinara.

Pomoćnik predsednika opštine Pirot za infrastrukturu Milorad Spasić kaže za Danas da je za sredstva NIP-a Pirot konkurisao projektima izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krupcu i susednim selima, izgradnju regionalnog cevovoda Pirot – Poljska Ržana, izgradnju zatvorenog gradskog bazena, što je planirano za naredne tri godine. – Konkurisali smo i sa projektima za rekonstrukciju mosta Gazela na Nišavi u gradu, rekonstrukciju lokalnih puteva i ulica u gradu, izgradnju otvorenih sportskih terena i dečjih igrališsta, zahvatanju novih količina vode sa izvorišta Sarlah, sanaciju vodovodne mreže u gradu, rekonstrukciju javne rasvete i ukidanju divlje deponije kod Zavojskog jezera. Veoma je važan i projekat izgradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje optadnih voda u gradu, čija je vrednost 640 miliona dinara a gradilo bi se u naredne tri godine. Od NIP- a za narednu godinu očekujemo 20 miliona dinara kako bi u prvoj fazi uradili projektnu dokumentaciju i otkupili zemljište- rekao je Spasić, dodajući da je realno da se iz sredstava NIP-a odobri finanisanje četiri projekta.

Spasić kaže da pored sredstava iz NIP-a Pirot očekuje i sredstva iz Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj.

– Reč je o finansiranju nacionalnih projekata u ovom delu Srbije, kakvi su razvoj Stare planine, izgradnja Koridora 10 i gasovoda – rekao je Spasić.

Ove godine je Pirot iz NIP-a dobio 101 milion dinara za industrijski park u Slobodnoj zoni, putnu infrastrukturu i izgradnju kanalizacije u tri pirotska sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari