Plemenitost užičkih vatrogasaca: Iz hladne Đetinje spasili psa lutalicu 1Vatrogasci spasavaju psa u Užicu/Foto: Privatna arhiva

Mokar, uplašen i promrzao, jedan pas lutalica drhtao je u hladnoj užičkoj reci. Da nije bilo užičkih vatrogasaca-spasilaca, moguće je da bi u njoj okončao.

Spletom okolnosti, pas je završio u Đetinju, kod ustava na brani na Plaži, ali spasen je brzom i efikasnom intervencijom trojice vatrogasaca – spasilaca.

Spasavajući jednu nestašnu užičku „njušku“, za koju niko ne mari, užički vatrogasci su, još jednom, dokazali da su hrabri, plemeniti i veliki profesionalci i, pre svega, ljudi.

Pas je, juče oko podneva, upao u hladnu Đetinju, a snažna matica nosila ga je  sve dalje od obale. Primetili su ga šetači i pozvali vatrogasce, koji su došli vrlo brzo, desetak minuta od poziva.

 

Stigli su vatrogasnim kamionom, pod rotacijom i sa kompletnom spasilačlom opremon, kao što dolaze u bilo koju drugu akciju spasavanja.

Jedan od trojice spasilaca je, specijalnim merdevinama, sišao do reke. Uzeo je psa u naručje i vezao ga konopcem oko grudi, a potom su ga ostala dvojica pažljivo podigla na platformu iznad rečnih ustava.

Užička „njuška“ je, nakon spasavanja, bila kratko zbunjena, a potom pobegla u nove avanture, zaboravljajući da se zahvali spasiocima umiljatim cviljenjem, mahanjem repom ili, bar, onim poznatim pogledom svoje vrste.

Umesto nezahvalne „njuške“, to su učinili prisutni građani tako što su aplauzom nagradili užičke vatrogasce za njihov plemenit i human gest.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari