PLjiŽ: Vesti zahtevaju da se neko sa njima zeza (VIDEO) 1Foto: Peđa Popović

Ekipa satirične emisije PLjiŽ , novinar Dragoljub Draža Petrović, glumac Dragoljub Mićko Ljubičić i scenarista Vojislav Žanetić gostovali su na štandu Danasa na četvrtom Medija marketu.

Na štandu Danasa na četvrtom sajmu medija danas se tražilo mesto više. Ekipu satirične emisije PLjiŽ, koja se emituje na televiziji N1, posetioci su dočekali aplauzom. Nakon uobučajenog pozdrava „Dobro veče Ljubičiću, dobro veče Žanetiću“ glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović kolege je upitao „Ko nas sastavi?“

– Jugoslav Ćosić, novinar i urednik N1, dugo je pokušavao da nas okupi i na kraju mu je uspelo, odgovorio je glumac Dragoljub Mićko Ljubičić.

Scenarista Vojislav Žanetić otkrio je okupljenima da je njihova ideja bila da se emisija zove „Tri dede sede“ međutim od toga su ih odgovorili jer im rečeno da bi to odbilo gledaoce. Otkrio je i šta je PLJiŽ vest, ali i da su oni ekipa koja se smeje smešnim stvarima na kraju nedelje.

– Vesti koje zahtevaju da se neko sa njima zeza. To radi PLjiŽ i to je PLjiŽ vest. U satiri sam 30 godina počev od Indeksovog radio pozorišta i svaka se vlast slično ponaša. Naš uspeh će biti ako za ismejavanje države dobijemo penziju od te iste države, dodao je Žanetić.

On je odao tajnu okupljenima kako se u Srbiji boriti sa problemima.

– Postoji šest faza. Prva je kad kažemo „ti će mi kažeš“, druga „ma nema šanse“, treća je „neće valjda“, četvrta bi bila “ u je….“, peta „e je….“ i konačna šesta „ma ko ga je..“, objasnio je Žanetić šaljivim tonom.

Bez Mićkovih imitacija i Vojinog smeha emisija ne bi bila ista, složili su se učesnici tribine, na šta je Ljubičić rekao da je teže skinuo Brnabić, od Lazanskog što je izazvalo smeh publike. U par navrata izimitirao je Šešelja, Bogoljuba Karića i Koštunicu.

– Imitacija izvlači karakter. Mene su optuživali da sam „žuti“ jer neću da skinem Tadića ali nije da nisam hteo, već nisam uspeo, dodao je Ljubičić.

Petrović je poručio da ih niko nije zvao da se žali na sadržaj emisije, a Ljubičić da je sadašnji predsednik još pre 18 godina pohvalio njegove imitacije, citirajući Vučićeve reči „Sviđa se šefu, Nikoliću pa i meni“ što je bio razlog za još jedan od mnogih aplauza za ekipu PLjiŽ-a na Danasovom štandu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari