Kakvo će vreme biti do kraja marta: Očekuje nas kiša, a u pojedinim delovima Srbije čak i sneg 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

U subotu 25. marta očekuje nas naoblačenje s kišom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju 26. marta pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje.

U ponedeljak 27. marta biće pretežno oblačno uz pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje.

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura će biti u osetnom padu.

U utorak 28. marta možemo očekivati promenljivo oblačno vreme, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega.

Krajem dana slabljenje vetra. U sredu i četvrtak 29. i 30. marta očekuju nas jutarnji mrazevi, koji će na 2 m biti slabog intenziteta od -3 do 0 stepeni Clezijusa, a pri tlu izraženiji sa temperaturom mestimično i nižom od  -5 stepeni Celzijusa.

U toku dana u sredu uglavnom suvo, a u četvrtak u severnim i centralnim krajevima Srbije prolazno naoblačenje s kišom. U petak 31. marta suvo uz porast jutarnjih i dnevnih temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari