PMI počinje u Srbiji prodaju uređaja za zagrevanje duvana lil SOLID Ez 1Foto: Philip Morris/Promo

Kompanija Philip Morris International (PMI) u Srbiji počela je sa prodajom novog bezdimnog uređaja kompanije KT&G – lil SOLID Ez podržanog od strane IQOS-a.

Ova saradnja odvija se na osnovu ugovora koji su PMI i KT&G, vodeći južnokorejski proizvođač duvanskih i nikotinskih proizvoda, potpisali u januaru 2023. godine.

lil SOLID Ez predstavlja novu generaciju kompaktnog uređaja koji ravnomerno zagreva, a ne sagoreva duvan iznutra pomoću igle od nerđajućeg čelika, stvarajući pri tome aerosol, ali bez duvanskog dima, pepela ili vatre.

Prema renomiranim istraživanjima, u aerosolu se nalazi u proseku 95% niži nivo štetnih materija u poređenju sa dimom cigarete.

Ovaj uređaj dopunjava postojeći asortiman alternativa bez duvanskog dima kompanije PMI u Srbiji, koji obuhvata IQOS i lil SOLID sisteme za zagrevanja duvana, kao i elektronske cigarete.

Sve širi spektar bezdimnih proizvoda u PMI portfoliu namenjen je punoletnim pušačima koji bi u protivnom nastavili da puše, kako bi što je pre moguće cigarete zamenili manje štetnim alternativama.

KT&G proizvodi koje PMI distribuira van Južne Koreje, kao što je lil SOLID Ez podleže pažljivoj proceni nadležnih regulatornih tela na tržištima na koje se uvodi, kao i proveri na osnovu visokih naučnih standarda kompanije PMI kako bi se potvrdilo odsustvo sagorevanja i značajno smanjenje emisija štetnih hemikalija u poređenju sa cigaretama.

Ovaj važan korak ka budućnosti bez duvanskog dima nastavak je uspešnih rezultata postojećeg asortimana bezdimnih proizvoda kompanije PMI.

Na dan 31. marta 2023. godine u svetu je bilo 25,8 miliona korisnika IQOS uređaja, od kojih je 18,5 miliona punoletnih pušača potpuno prešlo na IQOS i prestalo da puši cigarete.

Svakako, treba imati u vidu da ni bezdimni proizvodi nisu bez rizika, jer oslobađaju nikotin koji izaziva zavisnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari