Nišlije, ali i njihovi gosti iz zemlje i sveta, okupirali su sve otvorene bazene u gradu, kroz koje, prema procenama zaposlenih, dnevno prođe više od 1.500 posetilaca.

Za sada je najviše dece, koja su upravo završila školsku godinu, ali se očekuje da im se uskoro pridruži i sve veći broj odraslih, koji će ovom zabavom zameniti onu daleko skuplju – odlazak na more, ili će je kombinovati sa njom.

Sezona kupanja počela je na četiri gradska otvorena kupališta. Kupači su, tako, masovno zaposeli „vojni bazen“ u Donjoj Vrežini, bazen Fensi kod Kazneno- popravnog zavoda, bazen kod motela Nais, neposredno pored naplatne rampe Nais na ulazu u Niš i otvoreni bazen u Sportskom centru Čair, koji nudi i zatvorene bazene.

Najskuplji su bazeni kod motela Nais i u Čairu, na kojima ulaz staje 200 dinara. Na bazenu Nais ulaz za decu do pet godina je besplatan. Na bazenu Čair deca mlađa od sedam godina ulaz plaćaju 100 dinara. Bazen kod Naisa radi svakoga dana od 10 do 19 časova, a onaj u Čairu od 12 do 18 časova.

Cena ulaznica na bazenu Fensi kod KPZ-a je 150 dinara, a bazen radi svakoga dana od 12 do 19 časova. Najjeftiniji je bazen u Donjoj Vrežini, koji je po mnogim ocenama i najlepši. Cena ulaznice je 120 dinara, dok je za decu do sedam godina ulaz slobodan. Bazen radi od 11 do 20, a preko vikenda od 10 do 20 časova.

Spasilačke ekipe

U upravama bazena kažu da se na svakom od njih „redovno se kontroliše ispravnost vode“ , a da spasilačke ekipe raspolažu dovoljnim brojem ljudi. Na prostoru oku bazena su suncobran i ležaljke, kao i tereni za razne sportove. Kupači mogu da se osveže i pićem ili hranom iz bazenskih restorana ili kioska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari