Po jedan novozaraženi u Novom Pazaru i Tutinu 1Foto: Privatna arhiva

Od juče do danas broj novozaraženih koronavirusom u Novom Pazaru i Tutinu povećan je za po jedan. To je saopštio, danas, novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ).

U odnosu na prethodna dva dana,broj testiranih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sa područja opštine Raška nije povećan i ostao je na pet.

U ZZJZ, do sada, je testirano 1.406 sumnjivih na koronavirus, sa područja ove tri lokalne zajednice. Zraženost je potvrđena u 102 slučaja – 90 u Novom Pazaru, sedam u Tutinu i pet u Raški.

Dr Faruk Pašović, upravnik Kovid bolnice u Novom Pazaru, za Danas, rekao je da je smanjen broj pacijenata sa blažom kliničkom slikom.

– Juče smo na kućno lečenje otpustili osam i danas dva pacijenta. Ukupno smo na kućno lečenje otpustili 39 pacijenata. Na odeljenju sada imamo 42 osobe – objasnio je Pašović.

U novopazarskoj Kovid bolnici desetak pacijenata je sa teritorije opštine Raška, 4 su iz tutinske opštine , a ostali su iz Novog Pazara. Među ovim pacijentima je i pet zdravstvenih radnika sa Hirurškog i Infektivnog odeljenja novopazarske Opšte bolnice.

Prema podacima, koje je saopštio direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović, od 1.200 zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi,12 je pozitivno na covid 19. Najviše ima medicinskih sestara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari