Zastava SrbijeZastava Srbije foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Vlada Srbije imenovala je 3. februara primevremeni organ u opštini Sečanj, posle ostavke predsednika ove opštine i nakon što je stupila na snagu odluka o raspuštanju Skupštine opštine Sečanj.

U privremeni organ imenovani su za predsednicu Miomira Milošević, a za članove Darko Vukoje, Slobodan Repac, Dragana Marton i Aleksandar Budiša.

Do krize u opštini Sečanj došlo je nakon ostavke predsednika opštine Predraga Rađenovića, člana SNS, za koju se spekuliše da je inicirana od vladajuće stranke.

U skupštini Sečnja naprednjaci su imali komotnu većinu sa 13 od ukupno 23 odbornika. Pet mandata imao je SPS,tri Grupa građana “Milimirka Beba Antić – Narod zna”, i po jedan SRS i lista “Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj”.

Ipak, na prošlogodišnjim izborima za savete mesnih zajednica u Sečnju građani su na nekoliko biračkih mesta poverenje dali nezavisnim kandidatima, a ne vladajućoj stranci, što je izazvalo nezadovoljstvo u vrhu SNS.

Tako se Sečanj našao na listi od nekoliko opština u Srbiji gde je vlast odlučila da menja kadrove za koje je procenila da nisu doprineli popularnosi stranke.

Srpska napredna stranka očekuje da posle svega u opštini Sečanj bude bolja motivisanost birača i članstva vladajuće stranke na predstojećim izborima.

Bivšeg predsednika opštine Sečanj Vlada Srbije imenovala je pre nedelju dana za načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga.

Kako u zakonskom roku nije izabran njegov naslednik, lokalni parlament u Sečnju je raspušten.

Vanredni lokalni izbori u opštini Sečanj biće održani 3. aprila, kada i predsednički, parlamentarni i lokalni izbori u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari