Počela akcija prikupljanja novca da Karleuša ne peva na Roštiljijadi u Leskovcu 1BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV/MO

Lider Grupe građana „Pokret za Leskovac“ Predrag Mitrović pozvao je danas gradonačelnika Leskovca da otkaže gostoprimstvo pevačici Jeleni Karleuši na ovogodišnoj Roštiljijadi zbog toga što je deo Leskovčana nazvala pogrdnim imenima.

Mitrović je danas manje govorio o Karleuši, a više o lokalnoj samoupravi i gardonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću koga je u svom četrdesetominutnom izlaganju predložio razmisli da li neko ko je građane Leskovca „omalovažio, posramio i uvredio“ treba da peva na Roštiljijadi.

„Ili sa malo svesti i zdrave pameti gospodin gradonačelnik treba da se zahvali gospođi Karleuši i staviti joj do znanja da ćemo se mi kupati u Vetrenici i u krvi kao do sada, ali se nećemo kupati kako navodi gopsođa Karleuša, u ljudskom izmetu“, kazao je on.

Novac koji je Kraleuši ponudio taj Pokret biće doniran deci Leskovca koja u tom sistemu zdravstvene zaštite nemaju mogućnosti za lečenje.

„Nama nije bio cilj da promovišememo gospođu Karleušu, već nam je bio cilj da zaustavimo dalje propadanje i omalovažanje ovog grada kroz sve aktivnosti koja aktuelna vlast sprovodi u poslednje vreme. Ušli smo u rijaliti šou program, gde se jedna od beogradskih diva oseća odlično i pliva kao riba u vodi“, naveo je Mitrović.

Govoreći o Roštiljijadi, Mitrović je ocenio da bi ona trebalo da doživi kompletno rebrendiranje, da se od jednog „sabora pijanstva i kiča vrati na tradiciju“, na turističku atrakciju gde će u prvom planu biti gastronomija, ali i da se gostima pokažu lokacije od istorijskog u kulturnog značaja u Leskovcu i okolini.

Mitrović je ponovo upozorio da se Roštiljada održava u vreme posta i to preko puta gradske crkve.

Novac se trenutno može uplatiti na žiro račun u banci 170-30011331000-29, a građani će uskoro će to moći da urade i na nekom od štandova u Leskovcu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o negodovanju opozicije oko nastupa Jelene Karleuše rekao da „žena zna da peva, i da koliko oni sakupe novca, on će dati duplo više, ali ne da ne dođe Karleuša, već u humanitarne svrhe“.

Lider Grupe građana „Pokret za Leskovac“ Predrag Mitrović ranije pozvao građane da prikupe 20.000 evra, koliko je lokalna samouprava odredila za nastup Jelene Karleuše, kako to tog koncerta ne bi došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari