Počela izgradnja vodovodnih priključaka na Karađorđevom trgu u Zrenjaninu 1Foto: vik zrenjanin

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo je radove na izgradnji vodovodnih priključaka na novu vodvodnu mrežu za stambene objekte na Karađorđevom trgu u Zrenjaninu.

Reč je o izgradnji vodovodnih priključaka do šahtova korisnika, nakon što je završena rekonstrukcija ulične vodovodne mreže na potezu Karađorđev trg.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je završilo ove godine započete radove na potezu Karađorđev trg u ulicama Karađorđev trg, Pariske komune, Čontikarska i delu Topličine.

Radovi su obuhvatali izgradnju 3,6 kilometra nove vodovodne mreže od polietilenskih cevi, ugradnju sekcionih zatvarača na krakovima mreže, kao i ugradnju podzemnih hidranata za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara.

Počela izgradnja vodovodnih priključaka na Karađorđevom trgu u Zrenjaninu 2
Foto: vik zrnenjanin

Sada su u toku radovi na izgradnji 3,5 kilometara vodovodnih priključaka za oko 600 objekata na potezu Karađorđev trg, koji vode od novoizgrađene vodovodne mreže do šahtova korisnika, a koji obuhvataju postavljanje nove vodovodne cevi priključka i spajanje iste na ulični vod i na unutrašnju mrežu korisnika u vodovodnom šahtu.

Trenutno se radovi na izgradnji priključaka vrše na desnoj strani ulice Karađorđev trg,iz pravca koji vodi ka magistrali a preostali su radovi u ulici Pariske komune.

U okviru Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže koja obuhvata zamenu oko 20 kilometara cevi starijih od 50 godina u 5 gradskih naselja, radovi su završeni u naseljima Ruža Šulman i Šumica, završavaju se Maloj Americi i na Karađorđevom trgu, dok je ostalo je da se sprovedu u Centru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari