Plato, Filozofski fakultetFoto: Radenko Topalović/Danas

Povodom početka prvog upisnog roka na fakultetima Univerziteta u Beogradu, rektor Vladan Đokić istakao je da je prvog dana predaje dokumenata za upis najveća gužva bila na Filozofskom fakultetu, gde je od ranog jutra formiran dugi red kandidata koji konkurišu za upis na studijski program Psihologija.

“Tu će sigurno biti najveća konkurencija na svim našim fakultetima. Ove nedelje je prijavljivanje kandidata, a sledeće, od 26. do 30. juna, na svim fakultetima biće organizovano polaganje prijemnih ispita. Potom utvrđujemo privremene pa konačne rang liste, i upis bi trebalo da bude završen do 15. jula. Tada ćemo znati koliko će slobodnih mesta ostati za drugi upisni rok i kakva je popunjenost”, rekao je rektor Đokić, a prenosi UB.

On je precizirao da Univerzitet u Beogradu ove godine raspisuje konkurs za osnovne integrisane akademske studije na 104 programa na 31 fakultetu, sa ukupno preko 15.000 mesta, od čega je oko 9.500 budžetskih, odnosno dve trećine je budžetskih, a jedna samofinansirajućih mesta.

“Poseban aspekt je bezbednost, u vezi sa kojom saradjujemo sa nadležnim isntitucijama. Apelujem na kandidate i njihove porodice da u vezi sa pitanjem bezbednosti budu potpuno smireni, jer smo spremni za uspešnu organizaciju prijemnih ispita. Moja lična poruka svima koji polažu prijemni je da na ispit dođu naspavani i odmorni, da budu svesni svojih mogućnosti, kvaliteta i  pecifičnosti. Najvažnije je da pokažu znanje koje imaju i da vole ono što će da upišu. Svim kandidatima želim uspeh na prijemnim ispitima i da upišu fakultete koji žele” poručio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari