Počela rekonstrukcija negotinskih ulica 1Foto: Opština Negotin

Rekonstrukcija tri negotinske ulice koja podrazumeva ne samo nadzemni deo, već i vodovodnu, kišnu i kanalizacionu mrežu, jedna je od najznačajnijih infrastrukturnih investicija u Negotinu u ovoj godini. Radovi koji se odvijaju planiranom dinamikom finansiraju se sredstvima opštinskog budžeta.

U ulicama Кneza Miloša, Ljube Nešića i Mire Vinklajt nastavljena je rekonstrukcija nadzemnih delova, kao i vodovodne, kišne i kanalizacione mreže.

Kako bi se izbegli problem kod obilnijih padavina sređuje se postojeća kišna kanalizacija, a na mestima gde je nema biće napravljena.

Po završetku zemljanih radova i postavljanju vodovodne i kanalizacione instalacije urediće se kolovozi i trotoari.

-Cilj nam je da, kada realizujemo ovakve investicije, ne bude samo šminka u pitanju, već da se ovom poslu priđe domaćinski i završi sve kako bi trajalo duže – kazao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković i poručio da bez obzira na trenutnu situaciju planiraju nove investicije jer lokalna samouprava želi da u narednom periodu realizuje još ovakvih projekata.

Nadležni u opštini navode da vrednost radova na kompletnom uređenju tri ulice, u dužini od 700 metara, iznosi nešto manje od 65, 6 miliona dinara i finansiraju se iz opštinskog budžeta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari