U Kompleksu Akva parka, prvog u Srbiji koji se gradi u Jagodini, počelo je probno punjenje najvećeg bezena, od četiri koliko će ih biti izgrađeno.
– Reč je o bazenu olimpijskih razmera, izgrađenom po propozicijama Svetske plivačke organizacije, a u toku je izgradnja još dva rekreacijska i jednog dečijeg – rekao je predsednik Skupštine opštine Jagodine Ratko Stevanović.

U Kompleksu Akva parka, prvog u Srbiji koji se gradi u Jagodini, počelo je probno punjenje najvećeg bezena, od četiri koliko će ih biti izgrađeno.
– Reč je o bazenu olimpijskih razmera, izgrađenom po propozicijama Svetske plivačke organizacije, a u toku je izgradnja još dva rekreacijska i jednog dečijeg – rekao je predsednik Skupštine opštine Jagodine Ratko Stevanović. On je podsetio da je izgradnja Akva parka počela polovinom decembra, prva faza biće završena polovinom narednog meseca, a u celosti će biti završen u julu mesecu. – Očekujemo posetu od oko 10.000 ljudi dnevno, što će znatno obogatiti turističku ponudu Jagodine – rekao je on.
Akva park će zauzimati površinu od četiri hektara, a uz kompleks bazena, u svom sastavu će imati brojne zabavne i rekreacijske sadržaje, restorane, picerije, poslastičarnice, a zapošljavaće oko 400 radnika. Neposredno uz Akva park su dve sportske dvorane, streljana, nekoliko teniskih terena, stadioni za mali i veliki fudbal, karting i nedavno izgrađen parking za 1.000 automobila, a u toku je izgradnja hotela sa tržnim centrom.
Akva park deo je Turističko rekrecaijskog centra Đurđevo brdo i izletišta Potok, u kome je letnja pozornica, ZOO, koji dnevno posećuje po nekoliko stotina dece iz gradova Srbije, dva restorana, a od centra grada, odakle vozi turistički vozić, udaljen je oko 500 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari