Opozicija nije postigla dogovor sa RTS, sutra protest 1Foto: Bojan Cvejić

Predstavnik Pokreta Slobodnih građana Rade Veljanovski izjavio je danas da predstavnici opozicionih stranaka na sastanaku sa članovima Upravnog odbora Raditelevizije Srbije nisu dobili zadovoljavajuće odgovore i zbog toga pozivaju građane Beograda da sutra u 19 sati dođu ispred zgrade RTS u Takovskoj da izraze svoj protest.

Veljanovski je novinarima u zgradi RTS rekao da su predstavnici opozicije na sastanku izrazili svoje nezadovoljstvo radom javnog servis,a koji prema njihovom mišljenju već duže vereme krši zakon o javnim medijskim servisima, kao i novinarske profesionalne i etičke standarde i da su zbog toga zatražili ostavke generalnog direktora Dragan Bujoševića, urednika Informativnog programa Nenada Stefanovića i predsednika UO RTS Vladimira Vuletića.

Potom se novinarima obratio i Vuletić koji je rekao da su razrešenja rukovodstva RTS regulisana zakonom i da ako se pokaže da su prekršili pravila biće razrešeni, ali da procedura nalaže da prvo Programski savet RTS analizira program i donedse stav o tome. On je dodao da su protesti legitimno pravo građana.

Podsetimo, predstavnici većine opozicionih stranaka došli su danas oko podne u Radioteleviziju Srbije, gde su imali sastanak sa članovima Upravnog odbora RTS na kojem se razgovaralo o obezbeđivanju fer uslova za izbore. Opozicija traži ravnomernu zastupljenost u programima javnog servisa.

Na satanak su došli Goran Ćirić iz Demokratske stranke, predsednik Nove stranke Zoran Živković, Vladimir Gajić iz Narodne stranke, Ana Stevanović poslanica Dosta je bilo. U delegaciji je i profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski iz Pokreta Slobodnih građana, zatim Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Ferida Čustović iz Levice Srbije i Jugoslav Kiprijanović iz Dveri.