Počeo upis dece u beogradske vrtiće, više od 14.000 slobodnih mesta 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Upis dece u beogradske vrtiće preko portala e-Uprava počeo je danas i trajaće do 17. maja. U ovom trenutku na raspolaganju je nešto više od 14.000 slobodnih mesta, rekla je za RTS, Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu. Konačna rang lista se očekuje početkom jula.

Roditelji koji zbog posla ne mogu da se uklope u radno vreme predškolskih ustanova i predaju dokumenta, to će moći u nekoliko koraka, prenosi RTS.

Na portalu e-Uprava, pokretanjem usluge e-vrtić, popuniće obrazac, a donošenje izvoda iz matične knjige rođenih, uverenje o prebivalištu i o zaposlenju nije potrebno, jer se podacima pristupa automatski.

Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, rekla je za RTS, da je upis u vrtiće otvoren tokom cele godine i da u ovom trenutku ima nešto više od 14.000 slobodnih mesta.

„Ovo samo jeste jedan trenutak kada se pravi presek obzirom da radna godina traje do 31. avgusta i da sada već vidimo koliko ćemo u tom momentu imati, imati novih mesta“, kaže Čamagićeva.

Najavila je otvaranje novih vrtića u narednim mesecima.

„U najskorijem periodu ćemo otvoriti jedan veliki vrtić u Obrenovcu, očekuje nas otvaranje novog vrtića u Mladenovcu, tako da povećavamo stalno brojke“, rekla je Čamagićeva.

Upis dece u beogradske vrtiće trajaće do 17. maja, a do polovine juna očekuju se preliminarni spiskovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari