Počinje izjašnjavanje Užičana o razvoju grada 1Užice/Foto: N. Kovačević

U narednih tridesetak dana Užičani će moći da se izjasne o Nacrtu Plana razvoja Užica od 2023. do 2030. godine.

Taj dokument, kako je Danasu rečeno u gradskoj upravi, biće dostupan na sajtu Grada od ponedeljka, 26.decembra, a javna rasprava o njemu počeće tada i trajaće do 27.januara naredne godine.

Proces izrade plana, podsetila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, pokrenut je u maju ove godine uz učešće velikog broja pojedinaca, organizacija, udruženja, ustanova i javnih preduzeća.

„Plan razvoja Užica za period od 2023. do 2030. godine za naš grad ima poseban značaj. Kreiramo ga u trenutku velikih svetskih izazova, ali i velikih investicionih projekata, koje je podržala Vlada Srbije, a koji će promeniti izgled našeg grada“, poručila je gradonačelnica.

Istakla je da je angažovan konsultant iz Sekretarijata za javne politike Srbije koji učestvuje u izradi tog strateškog dokumenta, za koji je rekla da se nada će ga, nakon javne rasprave, užička skupština usvojiti početkom naredne godine.

Prema rečima Branislava Mitrovića, koordinatora tima za izradu plana i predsednika Skupštine grada, u izradi tog dokumenta je učestvovalo više od 300 pojedinaca, ustanova, organizacija, privrednih subjekata, a održano je, kako je naveo, više od 100 konsultativnih sastanaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari