Počinje kampanja "Vozi odmoran" 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je, na početku zajedničke kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Agencije za bezbednost saobraćaja „Vozi odmoran“, pozvao sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni, jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.

„U životu ne možemo da utičemo na sve što nam se može desiti, ali u saobraćaju možemo da utičemo gotovo na sve. Vozite odmorni, vežite pojas, prilagodite brzinu uslovima puta, nemojte konzumirati alkohol, lekove, nipošto nemojte uzimati bilo kakve narkotike, bezbednost će biti bolja i svi ćemo biti zadovoljniji“, izjavio je Vulin, saopštio je MUP.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić istakao je da u toku letnjih meseci strada najviše ljudi u saobraćajnim nezgodama.

„Skoro jedna trećina poginulih stradaju u junu, julu i avgustu. U tim mesecima izdvajaju se dva problema – brzina i umor vozača. Poruke kampanje ‘Vozi odmoran’ su da na svaka dva sata pravimo pauzu od najmanje 15 minuta, da se na put kreće onda kada smo naspavani i odmorni i da što češće konzumiramo tečnost“, istakao je Pešić.

On je rekao da će granična policija deliti petojezične liflete sa savetima za bezbednu vožnju, kao i liflete sa informacijama o pojačanim aktivnostima policije i prisustvu policije na odmorištima.

Svi koji ulaze u Srbiju od Telekoma će dobijati poruke sa savetima za bezbednu vožnju, a na portalima Puteva Srbije već se nalaze poruke kampanje „Vozi odmoran“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari