Počinje ozbiljna kontrola saobraćaja: Trajaće četiri dana, a posebna pažnja biće usmerena na ova četiri prekršaja 1Foto: J. S.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 16. do 22. septembra, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje, najavio je danas MUP.

Podsetimo, danas su stupile na snagu Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje je Skupština Srbija usvojila prošle nedelje. Kako je navedeno, čak 18 prekršaja mogu da budu razlog nadležnima da nesavesnim učesnicima u saobraćaju oduzmu auto.

Iz MUP-a navode da se pojačana kontrola saobraćaja istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U akciji će, kako dodaje MUP, biti angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja.

„Policijski službenici saobraćajne policije tokom kontrole poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje“, upozoravaju iz MUP-a i najavljuju da će u sredu, 20. septembra biti obeležen Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari