Počinje prijavljivanje za Lokalni antikorupcijski forum Kladovo 1Foto: J. B. K.

Stanovnici kladovske opštine mogu da se kandiduju za Lokalni antikorupcijski forum, a Кomisija za definisanje kriterijuma i postupak izbora članova LAF-a u roku od deset dana od dana završetka javnog poziva selektovaće pristigle prijave i izabrati one koje ispunjavaju opšte i formalne uslove za članstvo u LAF opštine Кladovo.

Javni poziv za dostavljanje prijava za članstvo u Lokalnom antikorupcijskom forumu objavila je Komisija za izbor članova LAF-a Kladovo, a na zvaničnoj internet stranice Opštine Kladovo objavljena je sva neophodna dokumentacija.

Mesto prebivališta na teritoriji opštine Kladovo jedan je od uslova za kandidaturu za LAF, kao id a potencijalno članstvo kandidata u LAF-u nije u sukobu sa odredbama Zakona o sprečavanju korupcije.

Uslov je takođe da kandidat svojim dosadašnjim delovanjem  ili funkcijom nije kršio, niti krši odredbe Zakona o sprečavanju korupcije.

Podnosilac kandidature ne može da bude nosilac neke funkcije u političkoj partiji ili grupi građana odnosno u institucijama ili preduzećima, organizacijama i medijima na koje ih imenuju lokalni ili republički organi ili su direktni korisnici loklanog ili republičkog budžeta.

Takođe, lice koje podnosi kandidaturu za LAF ne može da bude zaposleno ili ima ugovor za radno angažovanje, ukljujući i ugovor o stažiranju ili volontiranju, u institucijama ili preduzećima, ustanovama i organizacijama koje su direktni korisnici lokalnog ili republičkog budžeta.

Kladovljani zainteresovani za kandidaturu za LAF obrazac javnog poziva, formular prijave i ostala dokumenta koja se odnose na rad Кomisije mogu da preuzmu sas internet stranice Opštine Кladovo.

Rok za podnošenje prijava je 16. decembar, a Кomisija za definisanje kriterijuma i postupak izbora članova LAF-a će u roku od deset dana od završetka javnog poziva selektovati pristigle prijave i izabrati one koje ispunjavaju opšte i formalne uslove za članstvo u LAF opštine Кladovo.

Nakon selekcije, razgovaraće se sa svim podnosiocima prijava koji ispunjavaju opšte i formalne uslove za članstvo u LAF opštine Кladovo i 15 dana od dana završetka javnog poziva objaviti rang listu pristiglih prijava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari