Počinje Silk valley festival u Svilajncu 1Foto: Summer3p festival

U Svilajncu, na prostoru kod Silosa, u subotu, 20. avgusta, počinje ćetvrti Silk valley festival.

Koncerti počinju od 20 časova, a ove godine nastupaju poznati izvođači nove generacije Rasta, Tam, Basha, Trik FX i DJ Dennis, prenosi portal Centralmedia.

Ovaj festival nastao je na inicijativu mladih Svilajnčana, koji su odlučili da za svoju generaciju pokenu kulturno-zabavna dešavanja.

Jedan od organizatora festivala Filip Vasić ističe da je mladima potrebno pristupiti na njima razumljiv i prihvatljiv način i da je ideja ove manifestacije stvori i neguje festivalska kultura.

– Promovišemo ideje slobode, zajedništva, prava na sopstveno mišljenje i izražavanje. Organizovali smo i nekoliko humanitarnih akcija kojima smo prikupljali sredstva za naše sugrađane kojima je potrebno lečenje. One su imale odličan odziv i povezuju našu generaciju oko humanih, plemenitih i ispravnih vrednosti, ističe Vasić.

On dodaje da je potrebna decentralizacija kulture, jer spektakularna dešavanja ne moraju da budu privilegija samo velikih gradova.

Organizatori ističu da ove godine imaju specijalnu binu konstruisanu baš za njihov festival, mnogo specijalnih efekata, odlično ozvučenje i rasvetu i da će publika garantovano uživati.

Ovaj festival svake godine okupi nekoliko hiljada mladih iz okruženja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari