Počinje Svetsko prvenstvo u šorama 1

Banat trese takmičarska groznica al ne u fudbalu, već u banatskim šorama, staroj pastirskoj igri poput bejzbola koja je ozvaničena za priznati sport pri Sportskom savezu Srbije.

Svetsko prvenstvo održaće se ovog vikenda u Tomaševcu, pored Zrenjanina, gde je rodno mesto obnovljene tradicije ove sportske igre. Dragan Stankov Bakara, jedan od najiskusnijih takmičara, kaže da će ove godine ukrstiti palice 3 juniorske  i 7 seniorskih ekipa i potvrđuje da i na terenu i u publici sevaju varnice.

-Ovo kod nas je jedinstveno pre svega što se nigde u okolini ne napravi turnir te veličine kao što je ovaj naš. Treba doći i videti kako se mi ovde svi družimo pre, za vreme i pogotovu posle utakmice. A što se tiče tog adrenalina, stvarno se oseti u vazduhu, jer ljudi to igraju srcem. Ne igraju samo da bi se igralo – objašnjava Dragan Stankov.

Banatske šore ove godine slave punoletstvo, osamnaesti put na turniru palice će ukrstiti ekipe Orlovi iz Orlovata, Marijevo i Čoke iz Tomaševca, Bećari iz Novog Sada, Đilkoši iz – Pančeva, Šajkaši iz Žablja i Sakule iz Sakula.   Organizatori podsećaju da je Tomaševac na putu Beograd – Zrenjanin, u blizini Kovačice, Idvora, Ečke i Carske bare, turističkih destinacija koje sve zajedno vredi posetiti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari