Podeljeno 7.000 računara školama 1Foto: Beta/Milan Obradović

Ministarstvo prosvete je doniralo je 7.000 računara i 480 štampača osnovnim i srednjim školama širom Srbije kako bi se unapredio proces nastave, saopštilo je to ministarstvo.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će ova podrška biti značajna u obavljanju redovnih aktivnosti, ali i u daljem obrazovanju o digitalnoj pismenosti kako nastavnika, tako i učenika.

„Pandemija virusa kovid 19 nam je pokazala koliko je sve što smo uradili na polju digitalizacije pre pandemije bilo važno da brzo reagujemo i da obezbedimo usluge na svim nivoima našim građanima, pa tako i u oblasti obrazovanja. Onlajn nastava zamenila je redovnu, ali učenici i studenti nisu bili uskraćeni za potrebno znanje“, rekao je Ružić.

Iako se danas odvija neposredna nastava u svim osnovnim i srednjim školama, ova oprema služi za dalje usavršavanje nastavnika, podršku učenicima i digitalizaciju nastavnih procesa.

„Početkom oktobra anketirali smo škole o njihovim potrebama i iako  ovom opremom ne rešavamo sve zahteve, važno je da tu podršku školama činimo kontinuirano i neprestano“, kazao je Ružić i dodao da će u 2022. godini biti dodeljeno skoro 20.000 računara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari