Podignuta optužnica protiv uhapšenih zbog 14 kilograma marihuane 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvoro osumnjičenih zbog proizvodnje i prodaje droge, uhapšeni u januaru s više od 14 kilograma marihuane, saopšteno je danas.

Optužnica je podignuta protiv D. H. i V. H. iz Zrenjanina, crnogorskog državljanina R. F. iz Bijelog Polja i državljanke Austrije S. M. iz Beča, saopštilo je Više javno tužilaštvo (VJT).

Tužilaštvo je predložilo sudu da D. H. i V. H. zbog proizvodnje i prodaje droge osudi na kazne zatvora od po 12 godina i novčanu kaznu od po 10 miliona dinara, a R. F. na 10 godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara.

Za S. M- je predložena kazna od 10 godina i tri meseca zatvora, kao i novčana kazna od milion dinara zbog proizvodnje i prodaje, ali i posedovanja droge, jer su u njenoj tašni pronađena i dva „džointa“ sa marihuanom.

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su okrivljeni R. F. i S. M, po instrukcijama koje su dobijali od uhapšene braće preko aplikacije Telegram, preuzeli drogu iz jednog vozila u Lazarevcu i prevezli je do Beograda na dogovorenu lokaciju za prodaju droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari