Podignuta optužnica zbog ubistva u Rakovici 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zoran R. (54) zbog sumnje da je 30. maja ove godine usmrtio Miloša T. (32) u čijoj je kući u Rakovici živeo kao podstanar.

Zoranu R. se na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Sumnja se da su sposobnosti Zorana R, 30. maja posle ponoći, da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bile smanjene do stepena bitnog, jer je prethodno konzumirao alkohol, saopštilo je VJT.

On je tako, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola, sa 1,7 promila u krvi, čekao Miloša T. da dodje u kuću čiji je on vlasnik, pa je po ulasku oštećenog iz neposredne blizine u njega ispalio pet projektila iz revolvera „Smith & Wenson“, koji je držao bez dozvole. Oštećeni je preminuo na licu mesta.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je u potpunosti priznao krivično delo i detaljno opisao kako je do toga došlo.

U optužnici je takodje predloženo da se okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo podseća da je Zoran R. krivično delo izvršio u vreme kada je bio u bekstvu, odnosno izbegavao je odsluženje zatvorske kazne od sedam godina, kao i novčanu kaznu od 200.000 dinara koja mu je preinačena na šest meseci zatvora.

Na ovu kaznu je osudjen u martu 2019. presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje i falsifikovanje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.