Podnete tužbe protiv SPC zbog pedofilije

Zbog tvrdnji o seksualnom zlostavljanju od nekih sveštenika Srpske pravoslavne crkve, uskoro bi trebalo da počne suđenje u Londonu

Ostavite komentar


  1. Ako je Katolička crkva smogla snage da se ogradi od pedofila u svojim redovima zašto to ne bi uradila i naša SPC, samo nemojte reći da pedofilije u našoj crkvi nema.

  2. Apsolutno podrzavam ovaj sudski postupak. Kacavendi je moralo biti sudjeno pred sudovima BiH. Nijedno svesteno lice nije niti moze biti izuzeto od krivicne odgovirnosti. A ne kao do sada, za pronevere, kradju, pedofiliju samo promene eparhiju i kraj.

  3. Pahomije je žrtva bugarsko-makedonsko-albanskih tajnih službi jer je branio da se u manastiru Prohor Pčinjski proslavlja Ilinden dan kada je usvojen ASNOM odnosno doneta odluka da se na Ilinden 1943.godine digne ustanak Makedonskog i kosmetskih naroda i osnovana Prva Makedonsko-kosovometohijska brigada. Osim toga Pahomije je u ime SPC bio u timu pregovarača sa Černomidinom i Ahtisarijem i koji je izdejstvovao Autonomiju SPC u ustavu R. Kosovo.
    Podizanje kolektivne tužbe je još jedna u nizu satanizacije SPC pred veoma bitnu borbu za odnos prema raskolničkim crkvama SPC odnosno CPC i MPC. Takođe i pri prestrojavanju pravoslavlje u vezi ukrajinske pravoslavne crkve i priklanjanju Vaseljenskoj patrijaršiji ili RPC. I najvažnije, i tu se vraćamo na početak, a, to je, sve izvesnije eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha u R. Kosovo.
    P. S. Vladika Kačavenda je izgubio svoje vladičanstvo, raščinjen tj. izgubio svoje radno mesto samo zato što je gej a da ga niko od LGBT populacije i njihovih asocijacije nije uzeo u zaštitu – toliko o principijelnosti.

    1. Aman, zaman, bre. Hoću da ponovim, što je u jednom prethodnom komentaru već rečeno, i opet ću ponoviti: Ovaj iz Miodrag Peći je pravi pravcati renesansni uomo universale. O svemu sve zna. Nučio sam do sada jedno: ne verujem onima koji sve „znaju“, onima koji o svemu imaju „svoj“ „stav“.

    2. Kačavenda nije rasčinjen, već je i dalje arhiepiskop u penziji.
      Ove godine je služio i arhijerejsku liturgiju, pa je skandal zataškan.

  4. Хехе,
    Ћесар из Лондона. Веома симптоматично. А брине се као о људским правима. Приче за малу децу као и увек.

  5. Sav taj religiozni svet je problematicnog mentalnog sklopa pa se to reflektuje i na njihovu seksualnu orjentisanost. Mnogi u crkvi tako nalaze resenje za svoje inverzije. Ali i sekularni svet je problematican kad crkvene ‘gejeve’ izopstava iz ‘lgbt komjuniti’. Tako da ne uspevamo da izadjemo iz blata u koje nas je uvalio globalizam i liberalizam.

    1. Ogromna je razlika između gej osobe i pedofila. Nisu ista stvar. LGBTQI ljudi i organizacije nikada nisu podržavali pedofile.

  6. Apsolutno nam nije bio potreban ovaj Englez. Nije osudio bacanje osiromašenog uranijuma na Srbiju, nego će da rastura srpsku pravoslavnu crkvu. Šta je on, nekakav Milosrdni anđeo? Videli smo mi tog crnog anđela. Neka se povuče u svoje pakleno gnezdo i neka prebrojava učinjena nepočinstva nad srpskim narodom. Moramo znati da ovde nije cilj pravda, već uništenje duhovnosti srpskog naroda. Ne nasedajte!

    1. Čoveče, vreme je da se pravoslavni sveštenici, ne svi, ali oni koji su izgibili put, vrate izvornoj veri. Da budu skromni i uzorni ljudi, a ne pohlepni i vlastoljubivi. Da se vrate među narod. Davo je trebalo da se naša SPC ogradi od ovakvih zlodela. Zatvaraju oči pred nepravdom i čine greh, umesto da su pružili utehu tim dečacima. Zamenili su uloge grešnika i napaćenih, oni koji treba da su uzor moralnih principa. Treba SPC da se pokaje što je uzela grešnike u zaštitu. Narod će je tada više voleti. Ljudski je grešiti, a božanski je grešku priznati i greh okajati.

    2. Da li si ti bio pri sebi kad si ovo pisao – jer ako nisi, najmanje sto mozes da uradis je da se zamonasis i pomognes SPC da odrzi dusevni mir medju decom, naravno, svojom – pravoslavnom.

  7. Kada bi pročitali ceo tekst ne bi baš sve tako napisali. U tekstu je lepo navedeno da je tužba podignuta u Londonu zbog pristranskosti srpskog pravosuđa..

  8. Какве ли тешке ироније: Енглези да нам суде! Па они су наши највећи непријатељи. Тако је било и кроз историју. На крају Другог рата од енглеских бомби је погинуло више срба него током читавог рата од Немаца.

    1. Umesto sto arčiš internet da gledaš smešne klipove sa mačkama, i gole sojke kad ti mačke dosade, a ti se informiši malo o drugom sv. ratu pre nego što se izlupetaš opet.

  9. Јел дошло време да битанге белосветске, поново нападну нашу Свету Православну Цркву? Битанге одвратне даље држите вашу прљавштину од нашег Православља! Доста је измишљања којештарија!

  10. Prvo neka osude svoje, i ociste svoje Parohije!!! Pa onda mozemo da pricamo o drugima….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.