Podrinjske organizacije: Hitno obustaviti fingirani javni uvid o projektu Jadar

Apel upućen Ministarstvu životne sredine

Ostavite komentar


  1. Da li neko stvarno veruje da ce biti referenduma?? Sve ce se uraditi da Rio Tinto pocne eksploataciju koga je briga za zagadjenje zemlje, koga briga za narod i proteste, pardon ima nekoga koga je briga stalno prica kako radi za svoju zemlju i svoj narod, ali izgleda da neki to ne cuju pa uporno guraju prokazene projekte. Pre mnogo godina su neki strucnjaci objasnili koliko je ta eksploatacija opasan i trovanje dalekosezno po zivotnu sredinu lancano, zemljiste, ljudi, priroda, stoka, itd. Nisam strucnjak ali cim se pomenu kiseline meni se to ne dopada, smrdi. Nadam se da ima jos malo pameti u vlasti a ako nema ni molitve nam pomoci nece. Ziveli

  2. Sve ovo rade da bi Rio Tinto mogao sutra da, kada mu budu zaustavljeni radovi, naplati navodnu stetu za ulozena sredstva i izgubljenu dobit. Tu negde su i provizije ovih.

  3. @balkan, taj što „najviše brine“ o „svojim“ građanima, je i najveći krivac za uništavanje planina i reka po Srbiji! Gašićev hotel na Kopaoniku,Galens Dodig&Petrić Fruška Gora,Šapić u BG-d, Babić-koridori Trospratnicu na samom izvorištu gradskog vodovoda u Vrnjačkoj Banji, Rio Tinto itd. Ministarstva se ništa ne pitaju,oni su dekoracija, čoveku Nr 1 ! Koji je tu novac iz državne kase za sve to upotrebljen,sam Bog zna!

  4. Donece nam Rio Tinto 500 mil.evra godisnje,a mi toliko poklanjamo susednim drzavama.Donece nam radna mesta,za jedno cemo imati dva mrtva od trovanja.Donece nam isto sto I rudnici po Africi Afrikancima pre pedeset godina,jad bedu I zagadjenje .Srbije I Srba ce nestati .Ali ce neki „riotintasi“uzivati daleko od Srbije placeni prljavim novcem tapsani po ramenu of Brisela I Vasingtona.A vi Srbi..??

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.