Rezultati ostvareni na jačanju malih i srednjih preduzeća koja posluju na jugu Srbije biće glavna tema tokom današnje posete Merilin Šmit, zamenice direktora Misije američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, opštini Bujanovac.

Šmitova je juče u Vranju potpisala sporazum o daljoj podršci razvoju malih i srednjih preduzeća, koja će imati i podršku Grada Vranja, o čemu je razgovarala sa gradonačelnikom Miroljubom Stojčićem.

Merilin Šmit će razgovarati sa predstavnicima šest malih i srednjih preduzeća kojima je USAID omogućio da osavremene svoj vizuelni identitet, ojačaju robnu marku kao i da razviju savremene materijale neophodne za marketinške aktivnost na novim tržištima. Ova preduzeća će predstaviti poslovne rezultate postignute zahvaljujući ovom vidu podrške, kao i rezultate učešća na sajmovima u zemlji i inostranstvu.

Program podrške prisustva na sajmovima omogućio je kompanijama koje su u njemu učestvovale da od 2008. godine do danas ostvare prodaju u iznosu od 11 miliona dolara i probiju se na tržišta Nemačke, Rusije, Belorusije, Češke Republike i Poljske.

Najuspešniji

Delegacija USAID će posetiti i proizvodne pogone kompanija „Schampi-co“ i „Čeliku“ gde će se upoznati sa rezultatima programa za podizanje konkurentnosti. Ova dva preduzeća su najuspešnija od 137 malih i srednjih, koja su uključena u aktivnosti Programa za jačanje ekonomske sigurnosti USAID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari