Na novovaroškoj pesničkoj sceni pojavila se još jedna talentovana autorka. Reč je o našoj sugrađanki Milji Matović, čija je zbirka „Zlatni uzdasi“ nedavno ugledala svetlost dana.

Prvenac Matovićeve predstavlja kompilaciju stotinak probranih pesama, nastalih u poslednjih desetak godina. Zbirka sublimira duboko proživljeno životno iskustvo pesnikinje sa događajima i likovima iz njenog okruženja, u kome ona neprestano traga za pravdom i istinom, gnušajući se mržnje, zlobe i rušilačkih poriva. U svojoj poetici Milja se naročito posvećuje ljubavi i pravoslavlju, ali su njene senzualne i diskretne pesme lišene ispovednog patosa i uvek usmerene na ono najplemenitije u čoveku.

– Pesničke duše imaju čudna određenja kojim se rukovode i njihovi životi se razlikuju od onih koji to istančano poetsko čulo nemaju. Da bih pisala ne treba mi poseban povod ili razlog, stihovi jednostavno izlaze iz mene, a inspiraciju nalazim u svemu što me okružuje – kaže pesnikinja, koja se poetskim stvaralaštvom bavi još od rane mladosti.

Milja Matović je rođena pre 45 godina u Bukoviku. Osnovnu i srednju školu završila je u Novoj Varoši, gde i danas živi. Ova pesnikinja, inače, ima spreman materijal za drugu zbirku, koja će imati uglavnom ljubavnu tematiku. Nedostaju joj finansijska sredstva za njeno objavljivanje i značajniju promociju „Zlatnih uzdaha“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari