Pojačana kontrola saobraćaja u Kragujevcu tokom praznika 1Foto: Z. S. M.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, Odeljenja saobraćajne policije, u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom vikenda i predstojećih prvomajskih praznika, pojačano će kontrolisati saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima i uličnim mrežama na području grada Kragujevca, kao i u svim opštinama na teritoriji policijske uprave.

S obzirom na to da se u dane vikenda kao i u vreme prvomajskih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, policija će kontrolu usmeriti na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, kao i na ostale prekršaje.

Takođe, zbog većeg broja motociklista i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, podsećaju iz kragujevačke saobraćajne policije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari