Pojačana policijska kontrola niškog naselja Durlan nakon prijava da su deca “pozivana” da uđu u vozila nepoznatih osoba 1Foto: N. K/ Danas

Policija pojačano kontroliše naselje Durlan u Nišu nakon prijave roditelja da su u dva slučaja njihovu decu nepoznate osobe zvale da uđu u njihova vozila, rečeno je Danasu u Policijskoj upravi.

Niška PU je o ovim događajima obavestila Osnovno javno tužilaštvo, koje je nadležno za dalje postupanje.

Na društvenim mrežama i viber grupama pojedini roditelji su navodili da su nepoznate osobe prošle sedmice, a istoga dana, pokušale da uvuku dvoje dece u svoje automobile.

Prema njihovim navodima, nepoznati muškarac je navodno vozilom preprečio ulicu koja se nalazi neposredno iza policijske stanice u Durlanu, a potom pokušao dečaka da ubaci u automobil, ali on je uspeo da pobegne, a slična situacija se navodno dogodila i nekoliko ulica dalje.

“Smatram da treba da vas upozorim, da više vodimo računa”, navela je žen,a koja kaže da živi u komšiluku ovog dečaka.

Pojačana policijska kontrola niškog naselja Durlan nakon prijava da su deca “pozivana” da uđu u vozila nepoznatih osoba 2
Foto: Radovan Bibić

U niškoj PU kažu da im nije prijavljeno da su nepoznate osobe pokušale fizički da uvuku ovo dvoje dece u automobile, ali potvrđuju da je bilo prijava u vezi sa ponašanjem pojedinih vozača prema njima.

“Policija je 26. januara postupala po dva događaja – jednom kada su roditelji prijavili da je njihovu devetogodišnju ćerku vozač belog kombija na Matejevačkom putu pozvao da uđe u vozilo, i drugom po prijavi da je vozač crnog ‘audija’ u Golubačkoj ulici pozvao desetogodišnjeg dečaka da ga poveze ‘jer je hladno’”, rekli su u PU.

U policiji su kazali da su “odmah postupili po obe prijave, obišli oba mesta i pregledali dostupne video- nadzore”.

Pronašli su vozača kombija koji je negirao da je devojčicu pozvao da uđe u vozilo i izjavio da joj je rukom pokazao da se skloni jer je stajala na kolovozu i bila nebezbedna.

Devojčica je potom policiji rekla da je stajala na putu i videla vozača kombija kako odmahuje rukom.

“U drugom slučaju, patrole su odmah, više puta, obišle Golubačku i okolne ulice, ali nisu pronašle crni ‘audi’. On nije uočen ni pregledom video- nadzora u vreme kada je događaj prijavljen, kao ni pre ni posle toga”, rekli su u policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari