– U zajedničkoj humanitarnoj akciji direktor fabrike dečje obuće „Obuća Pavle“ iz Bele Palanke Srđan Pavlović i direktorka nevladine organizacije „Naša Srbija“ Sanja Pajević-Bundalo juče su učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u nerazvijenom Trgovištu uručili 100 pari dečje obuće, koju je poklonila ova poznata belopalanačka fabrika.

Prilikom predaje paketa obuće novinarima u Beloj Palanci je rečeno da „Obuća Pavle“, iako posluje u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji godinama pomaže različite humanitarne akcije, a posebno akcije pomoći deci, a u prošloj godini proglašena je za društveno najodgovorniju firmu u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Glavni menadžer fabrike Bojana Stojanović rekla je da je za „Obuću Pavle“ stalna pomoć siromašnima i bolesnima nerazdvojni deo poslovanja fabrike.

– Ovo je jedna u nizu aktivnosti u ovoj kriznoj godini. Pokazali smo još jednom da bez obzira na teške uslove privređivanja pomažemo onima kojima je pomoć neophodna, a to su siromašni i bolesni. Vrednost ove pomoći od 100 pari dečje obuće je 360.000 dinara. Ove godine na ime raznih humanitarnih akcija izdvojili smo 870.000 dinara – rekla je Stojanovićeva.

Direktorka „Naše Srbije“ Sanja Pajević-Bundalo je zahvalivši Srđanu Pavloviću na poklonu rekla da ova nevladina organizacija godinama brine o deci koja su tokom minulih ratova ostala bez jednog ili oba roditelja i deci iz socijalno ugroženih porodica.

– Ovakve akcije su uvek najdraže jer je ovo zaista konkretna pomoć koja deci mnogo znači. Sto pari obuće poklanjamo mališanima u matičnoj školi u Trgovištu i deci u područnim odeljenima kraj Trgovišta. Cilj nam je da pomognemo stanovništvu ove siromašne i nerazvijene opštine i ovo je pomoć deci iz siromašnih porodica. Drago nam je što zajedno sa „Obućom Pavle“ učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji – rekla je Pajević-Bundalo, dodajući da nailaze na razumevanje velikog broja firmi koje se uključuju u njihove humanitarne akcije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari