Šta pokloniti ženama za Osmi mart? 1Foto: pixabay /manfredrichter

Dan žena, 8. mart, tradicionalno se obeležava širom sveta, između ostalog i poklonima. Svi želimo da obradujemo važne žene u našem životu, a samo razmišljanje o poklonima stvara glavobolju mnogima, a posebno pripadnicima muškog pola. Izbora je mnogo, ali uvek postoje pokloni sa kojima ne možete pogrešiti.

Pre same kupovine neophodno je dobro promisliti i izabrati adekvatan.

Bilo da poklon dajete partnerki, mami, sestri, ako je to nešto u šta ste uložili dosta truda i razmišljanja, sigurno će se oduševiti. Jedna od opcija koja je pritom i finansijski povoljna jesu personalizovani pokloni. Možete da napravite album sa slikama i stvarima koje vas podsećaju na dragu osobu, a ako mislite da niste u mogućnosti da sami napravite poklon, postoji rešenje. Na društvenim mrežama sve su prisutniji nalozi koji se bave izradom poklona sa ličnim pečatom.

Poznata praksa je kupovina cveća koje je Osmog marta dostupno na svakom koraku, uzevši u obzir da su trotoari tog dana puni prodavaca cveća, uglavnom po pristupačnijim cenama nego u cvećarama. Ako niste u mogućnosti da izdvojite mnogo novca za poklon, izbegnite cvećare. Žene neće iznenaditi samo ekstravagantni buketi, već će se više oduševiti omiljenim cvećem.

Ukoliko niste sigurni šta kupiti, ili ako ne poznajete dovoljno osobu kojoj treba da kupite poklon, slatkiši su uvek dobra opcija. Svuda su dostupni i cene su raznovrsne, tako da sa slatkišima ne možete pogrešiti.

Lepa boca vina ili nekog elegantnog pića može biti odličan dodatak uz bombonjeru ili cveće.

Za finansijski stabilnije tu su parfemi, šminka ili nakit.

Kozmetika i šminka je sve dostupnija, izbor je ogroman i cene variraju. I za ovaj poklon je potrebno da poznajete ženu kojoj ga kupujete, kako ne biste napravili pogrešan izbor. Radnice u drogerijama su uvek raspoložene da pomognu, tako da se ne treba previše stresirati ako se odlučite za ovu opciju.

Još jedna sigurna opcija su poklon setovi, takođe raznih cena, a dostupni su u svim većim marketima. Poslednjih godina se mogu naći i u manjim prodavnicama, a uglavnom u sebi sadrže stvari koje sve žene mogu iskoristiti.

Ipak, poenta Osmog marta nisu samo pokloni. Osmi mart je dan kada su žene zvanično postale ravnopravne sa muškarcima, dan kada su se izborile za to pravo, tako što su godinama protestovale.

U mnogim većim evropskim gradovima i dan danas žene, ali i muškarci, izlaze u protestnu šetnju za Osmi mart, a organizuju se i predavanja i akcije sa ciljem promovisanja ravnopravnosti i dalje borbe za prava žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari