Pokrajina izdvojila sredstva za rekonstrukciju škola i vrtića, i donela rešenje komunalnih pitanja u nekoliko vojvđanskih mesta 1foto: A. Mandić

Pokrajinska Vlada saopštila je da je na današnjoj sednici doneto rešenje kojim će opštini Sečanj biti usmereno 61,3 miliona dinara.

Za otklanjanje problema u vodosnabdevanju u tri naseljena mesta, odnosno Krajišniku, Jarkovcu i Jaši Tomiću, za bušenje, opremanje i povezivanje tri nova bunara, izdvojeno je 31,6 miliona dinara, čime treba da se reši dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovoj opštini.

U narednom periodu, u istoj opštini, počeće radovi na rekonstrukciji pet objekata obrazovnih ustanova tj. dva objekta u Predškolskoj ustanovi „Poletarac” i tri osnovne škole.

Time će vrtići u Jarkovcu i Krajišniku, kao i osnovne škole „Vuk Karadžić” u Konaku, „Aleksa Šantić” u Sečnju i „ Žarko Zrenjanin” u Boki dobiti uslovnije objekte. Radovi, za kojje izdvojeno 14, 4 miliona dinara podrazumevaju tekuće održavanje krovova i radovi unutar objekata.

Za tu opštinu opredeljeno je i dodatnih 15, 3 miliona dinara za rekonstrukciju krovova u domovima kulture, u mestima Jaša Tomić i Sečanj.

Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Gajdobri za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju glavne zgrade, opredeljeno je 2, 5 miliona dinara.

JP Toplana Beočin dobila je 36, 2 miliona dinara za nabavku i instalaciju novog kotla.

Pokrajinska Vlada na današnjoj sednici donela je i odluku da se obrazuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kao povremeno radno telo za unapređivanje rodne ravnopravnosti u Pokrajini.

Za predsednika Koordinacionog tela izabran je premijer Igor Mirović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari