U Molu u opštini Ada juče je otvorena nova, moderno opremljena fiskulturna sala. Izgradnju sale finansirao je Fond za kapitalna ulaganja sa 121 milion dinara, dok su opština Ada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojili ukupno 10 miliona dinara za opremanje sale neophodnim sportskim rekvizitima.


Svečanom otvaranju fiskulturne sale prisustvovao je i vojvođanski premijer Bojan Pajtić, koji je istakao da je Pokrajina do sada finansirala izgradnju 34 školske sportske sale poput ove u Molu. Finansirana je i izgradnja 19 sportskih sala van škola, kao i izgradnja sportskih objekata u 30 naseljenih mesta u Vojvodini.

– Meštani Mola, ali stanovnici okolnih mesta, danas su dobili moderan sportski objekat koji će, osim što će učenicima i sportistima služiti za trenažne procese, biti i centar društvenog i kulturnog života ovog kraja – kazao je Pajtić.

Nova školska sportska hala sa 670 mesta, opremljena najsavremenijom opremom, smeštena je u osnovnoj školi „Novak Radonjić“.

– Nova sala omogućiće našim najmlađima, ali i sportistima i građanima da se bave sportom u uslovima koji priliče 21. veku – rekao je predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki, zahvalivši se Vladi Vojvodine za podršku na realizaciji ovog projekta.

Pored predsednika Vlade Vojvodine, u poseti ovoj osnovnoj školi u Molu bili su i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, predstavnici lokalne samouprave i meštani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari