Pokrajina na današnjoj sednici izdvojila sredstva za prečistač za vodu u Bačkom Novom Selu 1foto: A. Mandić

Pokrajinska vlada izdvojila je danas 59,8 miliona dinara za izgradnju prečistača za vodu u Bačkom Novom Selu, u opštini Bač, čime treba da bude rešen problem snabdevanja meštana tog sela pijaćom vodom.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je i rešenje da se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ , kod Melenaca, usmeri 48,9 miliona dinara za rekonstrukciju postojećeg sistema grejanja u banjskom kompleksu.

Inače, u Banji „Rusanda“ pacijenti se leče stacionarno i ambulantno. Banja raspolaže sa 306 bolničkih kreveta. Na godišnjem nivou stacionarno se leči 5.376 pacijenata, ambulantno 9.816, dok je broj pruženih ambulantnih usluga 129.084.

Na današnjoj sednici izdvojeno je i 25,2 miliona dinara za obnovu terena i opremanje sportskih objekata u nekoliko gradova i opština u Vojvodini.

Sredstva su namenjena za sanaciju sportskih terena i tribina u okviru „Špicer bašte” u Beočinu (10,6 miliona), zatim za investiciono održavanje sportskog terena na „Partizanu” u Bačkoj Palanci (6 miliona), za radove na sportskom školskom terenu u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici (5,9 miliona), kao i za opremanje gradske gimnastičke sale u okviru Sokolskog doma u Subotici (2,7 miliona dinara).

Gerontološkom centru Bačka Palanka usmereno je 5,5 miliona dinara za opremanje kuhinje i za nabavku nameštaja za sobe korisnika i dnevni boravak.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.