Pokrajina: Pet novih konkursa za nacionalne manjine 1foto: A. Mandić

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, raspisao je pet novih konkursa.

Dva konkursa su iz oblasti obrazovanja, a tri su iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica.

Putem ovih konkursa biće dodeljeno ukupno 31.2 miliona dinara.

Oko trećine sredstava opredeljeno je za troškove obuke talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pokrajine i angažovanja stručnih saradnika na Andrevlju za 2022 godine.

Za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za potrebe osnovnih i srednjih škola izdvojeno je 20 miliona dinara, dok je milion dinara izdvojeno za programe i projekte nacionalnih saveta u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja, odnosno dotiranje pripreme i izrade testova i zadataka na manjinskim jezicima.

Rok za prijavu na ove konkurse je 28. septembar.

Sredstva su izdvojena i za Konkurs za izbor pisanog rada na temu „Moj slavni sugrađanin“ i za izbor video rada na temu „Izjasni se“, gde će autori najbolje rangiranih radova biti nagrađeni multimedijalnim uređajima.

Rok apliciranja na ta dva konkursa je 30. septembar.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično u pisarnici u prizemlju Banovine ili poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, sa naznakom naziva konkursa, odnosno programa i projekta, na adresu Bulevara Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

Obrazac upitnika s prilozima može se preuzeti sa sajta sekratrijata.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari