Pokrajinski sekretarijat očekuje postupanje Univerziteta zbog dešavanja na Filozofskom fakultetu: Iz Rektorata i dalje ćute 1Foto: Danas/A. L.

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku oblast „apeluje na postupanje organa i tela Univerziteta u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta u pravcu rešavanja svih pitanja, koja su prethodnih dana pokrenuta postupanjem prof. dr Dinka Gruhonjića“.

„S obzirom na to da smo o navedenom informisani dopisima od strane pokrajinske zaštitnice građana − ombudsmanke prof. dr Dragane Ćorić i ministarke prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović, po zaprimanju dopisa, isti su prosleđeni na postupanje nadležnim institucijama Univerziteta u Novom Sadu“, odgovorili su iz ove ustanove, piše 021.rs.

Pokrajinski sekretarijat očekuje postupanje nadležnih institucija Univerziteta u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta.

Na pitanje portala 021.rs zbog čega se nisu oglašavali povodom nedavnih dešavanja, odgovorili su da se Pokrajinski sekretarijat „ne obraća javnosti kao nadređeni subjekt u delokrugu pitanja van njegove nadležnosti“.

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu nije odgovorio na pitanja portala 021.rs u vezi sa tim kako komentarišu dešavanja na Filozofskom fakultetu, njihovim daljim postupanjima, kao ni o tome šta se odlučilo na sednici Senata Univerziteta koji je održan u isto vreme kada je počinjala blokada fakulteta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari