Pokrajinski štab: Naređeno zatvaranje svih ugostiteljskih i dela drugih objekata u Kikindi 1Foto: V. Stojsavljević

Pokrajinski štab za vanedne situacije naredio je danas da se u Kikindi obustavi rad svih ugostiteljskih objekta i svih pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje osim apoteka i prehrambenih prodavnica, zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze virusom COVID 19.

Pokrajinski štab je tu naredbu izdao na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine, navodi se u saopštenju za javnost.

Gradskom štabu u Kikindi je izdata i naredba da zabrani prijem novih korisnika u domove za stare i gerontološke centre, da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj, kao i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za potrebe ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina doneta naredba o rezervisanju pojedinih vrsta roba sa kojima raspolaže Direkcija za robne rezerve Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari