Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje stigao zahtev za transformaciju srednje škole "Uroš Predić" u Zrenjaninu 1Foto: upzr.edu.rs

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine dobio je zahtev gradske uprave grada Zrenjanina za transformaciju Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“, kao i zahtev za izmenu pokrajinske skupštinske odluke o mreži srednjih škola u AP Vojvodini.

To je za Danas potvrdio pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš, ali nije precizirao kada će biti doneta odluka da li će se menjati postojeća mreža škola.

– Nakon što zahtev sa elaboratom bude razmotren, kako u interesu učenika, tako i u interesu svih zaposlenih, pokrajinska vlada doneće konačnu odluku o eventualnoj transformaciji srednoškolskog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina – rekao je Sakalaš.

Kako je Danas pisao, status Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ doveden je u pitanje nakon što gradska uprava Zrenjanina nije dala saglasnost na predloženi plan upisa učenika u narednu školsku godinu u ovu obrazovnu ustanovu.

Umesto toga, lokalna samouprava predlaže da se obrazovni profili škole „Uroš Predić“ raspodele u tri srednje škole, od kojih jedna -Tehnička, trenutno koristi prostor Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole.

Toj ideji protivi se uprava škole „Uroš Predić“, kao i školski sindikat, koji strahuje da bi deo zaposlenih ostao bez posla ako bi Pokrajina dala zeleno svetlo predlogu iza kojeg stoji gradska uprava Zrenjanina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari