Pokrenut krivični postupak protiv dva policajca iz Beograda 1Foto: Z. S. M.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je danas da je pokrenulo krivični postupak protiv dva policijaca iz Beograda zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Tužilac za organizovani kriminal je posle saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda da se A.P. odredi pritvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Tužilac je tražio da se N.V odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima.

Navedeno je u saopštenju da su onii pripadnci Pocijske uprave za Grad Beograd.

TOK je juče saopštio da su u Beogradu uhapšena dva policajca pod sumnjom da su odavali poverljive podatke kriminalnoj grupi, čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Po navodima iz krivične prijave, „postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. u više navrata odali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Miljković“, naveo jer TOK.

U Specijalnom sudu u toku je suđenje Belivuku, Miljkoviću i pripadnicima njihove grupe zbog optužbi za najteža krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari